Офіційний портал
Районна адміністрація
Запорізької міської ради

по Дніпровському району

Адреса: 69096, вул. Петра Сагайдачного, 1А
+38 (061) 224-87-01, +38 (061) 224-86-95
e-mail: reception.dnpra@zp.gov.ua



В ДНІПРОВСЬКОМУ РАЙОНІ ЛІКВІДУЮТЬ СТИХІЙНІ ЗВАЛИЩА

      На території району тривають роботи з ліквідації стихійних звалищ сміття. На даний час ліквідовані несанкціоновані звалища по вул. Звенигородській, в районі перехресть вул. Іскри з вул. Вітряною, КНС по вул. Верхній, на укосах по пр. Металургів, на прибудинкових територіях по вул. Рекордній, 6 , вул. Портовій, 8, вул. Дніпровське шосе, 62, вул. Басейній, 4, вул. Мала,3, вул. Зестафонська, 14а, вул. Дудикіна, 5, тривають роботи по вул. Прогресивній.
      Заплановані роботи по вулицях Яворницького, Істоміна, Портовій, Зачиняєва та на прибудинкових територіях.
      Слід зазначити, що більшість адрес є місцями, на яких здійснюються постійне несакціоноване складування сміття. Звалища – це ділянки землі, на яких безконтрольно зберігаються побутові, а іноді й будівельні та інші відходи. Жоден із таких самовільно створених пунктів скидання відходів не обладнаний відповідним чином, продукти гниття і розпаду потрапляють у ґрунт і ґрунтові води, які є джерелом водопостачання для багатьох мешканців. Температура гниття, подекуди, настільки висока, що часто легко призводить до займання, до того ж у повітря викидається неймовірна кількість шкідливих речовин. Достатньо буде сказати, що при тлінні поліетиленового пакету у повітря виділяється понад 70 різних хімічних сполук, жодна з яких не є корисною для нашого здоров’я. Крім того, такі звалища є середовищем для розмноження комах та гризунів, які є збудниками та переносниками різних інфекційних захворювань, таких як лептоспіроз, сказ, енцефаліт, чума та ін.
      Оскільки власника безхазяйних відходів встановити практично неможливо, весь тягар захоронення таких відходів покладається на місцевий бюджет. В зв’язку з цим хочеться навести слова еколога Лі Галбота «Ми не успадкували Землю від своїх батьків, ми її позичили у своїх дітей».
      Звертаємось до мешканців міста з проханням не здійснювати складування відходів на території міста, бережно ставиться до навколишнього середовища, не проходити мимо при здісненні складування сміття у невстанолених місцях. Не будьте байдужими до навколишнього середовища!

Пошук

Сделать стартовой Сделать стартовой
Добавить в избранное Добавить в избранное
subscribe Подписаться на рассылку

Анонси

Записей не найдено.




Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua





ZOKC

Шановні відвідувачі і користувачі сайту,
ми будемо вдячні, якщо Ви не забудете зробити посилання на нашу адресу dniprovska-ra.zp.ua
при використанні матеріалів сайту.


"Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Atribution 4.0 International License, якщо не зазначено інше"

Создание сайтов Smartinternet