Офіційний портал
Районна адміністрація
Запорізької міської ради

по Дніпровському району

Адреса: 69096, вул. Петра Сагайдачного, 1А
+38 (061) 224-87-01, +38 (061) 224-86-95
e-mail: reception.dnpra@zp.gov.ua



НАЧАЛЬНИК ДНІПРОВСЬКОГО ВІДДІЛУ ПОЛІЦІЇ ЗВІТУВАВ ПЕРЕД НАСЕЛЕННЯМ ДНІПРОВСЬКОГО РАЙОНУ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ ПОЛІЦІЇ ЗА 5 МІСЯЦІВ 2019 РОКУ

      Штатна чисельність Дніпровського відділу 280 працівників, з них 261 атестованих працівників, некомплект 47 працівників або 18,0%. Найбільше не вистачає працівників кримінального блоку (28,9%) та слідчого відділу (24,6%), що створює додаткове навантаження на працівників даних підрозділів.
      Протягом звітного періоду до Дніпровського ВП надійшло 14694 заяви та повідомлень про скоєння кримінальних правопорушень та інших подій, з них 962 кримінальних правопорушень, що складає 8,1% від загальної кількості.
      І, як позитивний результат, маємо зниження одного з основних критеріїв оцінки стану безпеки на території обслуговування – рівня злочинності, тобто реєстрації злочинів на 10 тисяч населення. За підсумками 5 місяців рівень злочинності на території Дніпровського району склав 71,5 злочинів на 10 тис. населення проти 91,8 злочинів за аналогічний період минулого року.
      По Дніпровському ВП зареєстровано 55 кримінальних правопорушень у громадських місцях проти 116 (мінус 52,6%) у 2018 році, у т.ч. на вулицях - 37 проти 91 (мінус 59,34%).
      Завдяки вжитим організаційно-практичним заходам, а також дотримання принципу взаємодії з громадськими організаціями і населенням, вдалося досягти зменшення кількості кримінальних правопорушень на:
      • мінус 32,5% тяжких (216 проти 320);
      • мінус 15,4% особливо тяжких (11 проти 13);
      • мінус 65,1% пограбування (15 проти 43);
      • мінус 30,1% крадіжки (433 проти 619);
      • мінус 42,5% крадіжки з квартир (69 проти 120);
      • мінус 37,3% шахрайство (84 проти 1343);
      • мінус 18,8% незаконний обіг наркотиків (39 проти 48);
      За 5 місяців працівниками Дніпровського ВП було розкрито та повідомлено особам про підозру по 425 кримінальним правопорушенням. Питома вага розкритих 44,2% (38,8% у 2018 році). З загальної кількості розкритих злочинів 62 - це тяжкі та особливо тяжкі. Всі кримінальні правопорушення направлено до суду з обвинувальним актом.
      По видах злочинів:
      • вбивства – зареєстровано та розкрито одне кримінальне правопорушення даної категорії;
      • умисне ТТУ – зареєстровано 4 кримінальні правопорушення, всі розкриті;
      • розбій – зареєстровано 6 кримінальних правопорушень, всі розкриті;
      • пограбування - з 15 зареєстрованих кримінальних правопорушень розкрито 9 або 60,0%;
      • крадіжки - з 433 зареєстрованих розкрито 146 або 33,7 %;
      • крадіжки з квартир, будинків, дач - з 69 зареєстрованих розкрито 31 або 44,9%;
      • незаконне заволодіння автотранспортом - з 7 зареєстрованих кримінальних правпоорушень даної категорії розкрито 5 або 71,4%;
      • шахрайство – з 84 зареєстрованих розкрито 24, або 28, 6%.
      Основними пріоритетними напрямками роботи поліції у 2019 році залишається боротьба з незаконним обігом зброї та протидія незаконному обігу наркотиків.

      Стан протидії незаконному обігу зброї
      На теперішній час залишається складною обстановка за кримінальними правопорушеннями, пов’язаних з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухівки. Так, за 5 місяців 2019 року було зареєстровано 18 кримінальних правопорушень даної категорії, що на 5,9% більше показника 2018 року – 17. Причиною росту злочинності на даному напрямку є недосконалий контроль за переміщенням зброї з зони проведення ООС.
      З викритих кримінальних правопорушень було розкрито 6, питома вага складає 33,3%, всі направлено до суду з обвинувальним актом.
      Для стабілізації криміногенної ситуації, реалізації державної політики у сферах забезпечення охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності, а також виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки з початку року на території Запорізької області та м. Запоріжжя проводиться оперативно - профілактичне відпрацювання.
      Під час проведення місячника добровільної здачі зброї працівниками поліції було вилучено: 41 одиниця вогнепальної зброї, 1687 набоїв різного калібру, 1 граната, 3 міни, 2 снаряди.

      Стан протидії незаконному обігу наркотиків.
      Впродовж звітного періоду було виявлено та зареєстровано 39 (48 у 2018 мінус 18,8%) кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Розкрито та повідомлено про підозру по 9-ти кримінальним правопорушенням. Питома вага розкритих - 23,1%. Всі направлено до суду з обвинувальним актом.
      Одним з пріоритетних напрямків роботи, являється викриття кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збутом наркотичних речовин.
      З початку року було зареєстровано 5 кримінальних правопорушень, що на 16,7% менше минулорічного показника – 6. Розкрито та повідомлено про підозру 2 особам за 4 (питома вага 80,0%) кримінальними провадженнями, 2 - направлено до суду з обвинувальним актом.
      За ст. 309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) з початку року зареєстровано 29 (42 у 2018, мінус 30,9%) кримінальних правопорушень даної категорії. За 3 кримінальними провадженнями 5 особам повідомлено про підозру.
      Також працівниками Дніпровського відділу поліції було викрито та ліквідовано один наркопритон.

      Розшук злочинців та безвісно зниклих.
      Протягом 5-ти місяців 2019 року було встановлено місцезнаходження 5 злочинців, які переховувалися від органів слідства і суду, встановлено місцезнаходження 44 безвісно зниклих осіб, встановлено 10 невпізнаних трупів.

      Безпека дітей
      За звітний період до Дніпровського ВП надійшло 31 повідомлення про зникнення дитини. Всіх дітей було знайдено та повергнуто батькам.       Від кримінальних правопорушень потерпіло 6 дітей. Зареєстровано 3 факти сімейного насильства у відношенні дітей.
      Складено адміністративних протоколів відносно неповнолітніх – 19, з них 3 за ч.3,4 ст.173-4 КУпАП «Булінг». Складено 63 адміністративні протоколи щодо не виконання батьками, обов’язків по вихованню дітей.
      Вилучено з неблагополучних сімей 8 малолітніх осіб.

      Крадіжки комунальної власності та кабельно-провідникової продукції.
      На теперішній час складається критична ситуація зі злочинністю, пов’язаною з крадіжками комунальної власності, а також кримінальних правопорушень, пов’язаних з крадіжками телекомунікаційного обладнання, кабельно-провідникової продукції, пошкодження телекомунікаційних мереж різних форм власності.
      Так, за 5 місяців 2019 року було зареєстровано 37 кримінальних правопорушень, пов’язаних з крадіжками кольорових металів, кабельно – провідникової продукції та ліфтового обладнання. З них, розкрито лише 2.
      Однією з основних причин такого стану - недосконалість законодавчої бази.
      На теперішній час, для попередження кримінальних злочинів, пов'язаних з крадіжками кабельної продукції, було створено мобільні групи з числа працівників карного блоку і превенції, які щодня заступають на чергування.
      Крім того, створено додаткові мобільні групи, до складу яких входять працівники поліції і представник служби безпеки ЗФ ПАТ «Укртелеком», які також щодня патрулюють зазначені райони.
      Так само, для поліпшення реагування на «спрацювання», співробітниками кримінальної поліції Дніпровського ОП організовано чергування на центральному пульті охорони ПАТ «Укртелеком».
      Також, за 5 місяців поточного року було зареєстровано 5 кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконними операціями з металобрухтом (ст. 213 КК України). Було затримано за ст.208 КПК України 2 особи. Повідомлено про підозру особі по одному кримінальному правопорушенню.
      З метою протидії стихійній торгівлі, співробітниками поліції постійно проводяться рейди по виявленню місць незаконної торгівлі, під час яких, було виявлено 48 фактів порушення правил торговельної діяльності. По всіх фактах складено протоколи про адміністративні правопорушення, з них:
      - за ст. 152 КУпАП – 3;
      - за ст. 156 КУпАП – 11;
      - за ст. 164 КУпАП -34.
      Всі протоколи направлено до суду для розгляду.


Дніпровський ВП

Пошук

Сделать стартовой Сделать стартовой
Добавить в избранное Добавить в избранное
subscribe Подписаться на рассылку

Анонси

Записей не найдено.




Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua





ZOKC

Шановні відвідувачі і користувачі сайту,
ми будемо вдячні, якщо Ви не забудете зробити посилання на нашу адресу dniprovska-ra.zp.ua
при використанні матеріалів сайту.


"Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Atribution 4.0 International License, якщо не зазначено інше"

Создание сайтов Smartinternet