Офіційний портал
Районна адміністрація
Запорізької міської ради

по Дніпровському району

Адреса: 69096, вул. Петра Сагайдачного, 1А
+38 (061) 224-87-01, +38 (061) 224-86-95
e-mail: reception.dnpra@zp.gov.ua



СЛУЖБА ПРОБАЦІЇ УКРАЇНИ ВІДЗНАЧИЛА 5-У РІЧНИЦЮ


      5 лютого 2015 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про пробацію», що визначив організаційно-правові засади для створення пробації України.

      Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відповідного середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.

      Впровадження пробації в Україні – це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.

      Пробація – найпотужніший блок в кримінально-виконавчій системі. Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

      Клієнтами пробації є: обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь; особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт; особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням; особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

      Сьогодні на обліку пробації Запорізької області перебуває 3489 осіб, засуджених до покарань без позбавлення волі та щодо яких застосовано адміністративне стягнення у виді громадських, виправних та суспільно корисних робіт.

      У розрізі видів покарання у Запоріжжі та області відбувають покарання 140 (4%) від загальної кількості засуджених до громадських робіт, 17 (1 %) засуджених до виправних робіт, 106 (3 %) засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю. 3035 або 92 % перебуває на обліку служби пробації осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням.

      Впродовж 2019 року на виконання до уповноважених органів з питань пробації у м. Запоріжжі та Запорізької області надійшло 1492 ухвали про складання досудової доповіді.

      До структурних підрозділів пробації надійшло 956 повідомлень-запитів від установ виконання покарань (слідчих ізоляторів), з них: 592 щодо можливості проживання за обраним засудженим місце проживання; 194 – можливості працевлаштування; 217 – сприяння організації соціального патронажу засудженим віком до 35 років та 83 – щодо влаштування до спецустанов для звільнених засуджених віком старше 35 років.

      На обліку Дніпровського районного відділу пробації перебуває 181 особа, з них засуджені до покарань: у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю – 7 осіб, що складає 3,9 % від загальної кількості осіб, які перебувають на обліку; у виді громадських робіт – 11 осіб, що складає 6,1 %; у виді виправних робіт – 2 особи, що складає 1,1 %; звільнені від відбування покарання з випробовуванням - 160 осіб, що складає 88,3 %.

      Протягом 2019 року Дніпровським відділом пробації отримано 47 повідомлень – запитів від установ виконання покарань стосовно 33 засуджених осіб, які готуються до звільнення. З них: 32 запити щодо можливості проживання; 7 – щодо можливості працевлаштування, (1 з них звільнення в порядку ст. 82 ККУ); 7 – щодо сприяння організації соцпатронажу (соцсупроводу) засудженим віком до 35 років; 1 - щодо влаштування до спецустанов для звільнених засуджених віком старше 35 років.

      Протягом 2019 року до Дніпровського районного відділу надійшло 10 судових рішень про притягнення осіб до адміністративної відповідальності у вигляді суспільно корисних робіт, 19 судових рішень щодо сплати засудженими штрафу, 7 ухвал суду щодо складання досудової доповіді стосовно обвинуваченого.

      Протягом року Дніпровським РВ укладено 3 договори про провадження волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією, залучено 3-х осіб у якості волонтерів.



      Готові до співпраці та реалізації цікавих інформаційних проектів!



ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ філії Державної установи «Центр пробації» в Запорізькій області



Начальник відділу

Максименко Марина Сергіївна, підполковник внутрішньої служби



Контактні дані:

поштова адреса: вул. Дудикіна, 26-а, м. Запоріжжя, 69065

тел.: 050-743-59-09, 097-306-36-70

електронна скринька: zp5_probation@ukr.net



Графік роботи:

понеділок – четвер: 09:00 – 18:00

п’ятниця: 09:00 – 16:45

обідня перерва: 13:00 – 13:45

вихідний: субота, неділя



Сторінка в Facebook: https://www.facebook.com/probation.zap/

Пошук

Сделать стартовой Сделать стартовой
Добавить в избранное Добавить в избранное
subscribe Подписаться на рассылку

Анонси

Записей не найдено.




Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua





ZOKC

Шановні відвідувачі і користувачі сайту,
ми будемо вдячні, якщо Ви не забудете зробити посилання на нашу адресу dniprovska-ra.zp.ua
при використанні матеріалів сайту.


"Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Atribution 4.0 International License, якщо не зазначено інше"

Создание сайтов Smartinternet