Офіційний портал
Районна адміністрація
Запорізької міської ради

по Дніпровському району

Адреса: 69096, вул. Петра Сагайдачного, 1А
+38 (061) 224-87-01, +38 (061) 224-86-95
e-mail: reception.dnpra@zp.gov.ua



ШАНОВНІ ГОЛОВИ ОСББ ТА ЖБК!


      На виконання протокольного доручення заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гординського В.Г. щодо приведення договорів на вивезення відходів у відповідність до законодавчої бази норм вивезення ТПВ доводимо до Вашого відома наступне.

      На сьогоднішній день питання періодичності вивезення контейнерів для ТПВ врегульовано наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 № 145 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць» (далі –Наказ).

      У відповідності до п.2.14 Наказу термін зберігання відходів в холодний період року (при середньодобовій температурі -5℃ і нижче) повинен бути не більш ніж три доби, а в теплий період року (при середньодобовій температурі +5℃) – не більш однієї доби (щоденне вивезення).

      Перевезення великогабаритних та ремонтних відходів необхідно проводити по мірі їх утворення, але не рідше одного разу на тиждень.

      Інші терміни та графіки, які передбачені в договорах, укладених головами ОСББ (ЖБК) на даний час зі спеціалізованими підприємствами по вивезенню та утилізації ТПВ, протирічать нормам діючого законодавства в Україні. Крім того умови укладених договорів не містять такої послуги, як вивезення великогабаритних та ремонтних відходів.

      Зважаючи на вищевикладене, Вам необхідно в обов’язковому порядку привести договори на вивезення відходів, укладені зі спеціалізованими підприємствами, у відповідність до діючих в Україні стандартів та норм.

      За умови відсутності у ОСББ договору на вивезення ТПВ із вказаними у Наказі термінами вивозу ТПВ та періодичності (по мірі накопичення, 1 раз на тиждень, місяць тощо) вивозу великогабаритних та ремонтних відходів Інспекція з благоустрою Запорізької міської ради матиме законні підстави вживати заходи до голови ОСББ (ЖБК) щодо складання протоколів про адміністративне порушення та накладання штрафних санкцій згідно з КУпАП.



Контактний номер: 222 58 23.

Пошук

Сделать стартовой Сделать стартовой
Добавить в избранное Добавить в избранное
subscribe Подписаться на рассылку

Анонси

Записей не найдено.




Завантажуємо курси валют від minfin.com.ua





ZOKC

Шановні відвідувачі і користувачі сайту,
ми будемо вдячні, якщо Ви не забудете зробити посилання на нашу адресу dniprovska-ra.zp.ua
при використанні матеріалів сайту.


"Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Atribution 4.0 International License, якщо не зазначено інше"

Создание сайтов Smartinternet